ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑΣΟΥ

Απάντηση στη Θασιακή.

Σχολιάστε

Απάντηση στη Θασιακή.

ανθρώπων έργαΚύριε Αποστολίδη

Πριν απ’ όλα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το εκτενές «αφιέρωμα» που επιφύλαξε η εφημερίδας σας στην παράταξή μας, με αφορμή την πρώτη της εκδήλωση στο Καλογερικό. Ελπίζουμε αυτή σας η «διάθεση» να έχει και την ανάλογη συνέχεια…

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε μία σειρά ζητημάτων που προέκυψαν από την εν πολλοίς βιαστική (έως και υπερβολική) κριτική σας, για τα όσα «ακούσατε» και «είδατε» στην επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού μας.

Επιγραμματικά λοιπόν και με τη σειρά:

Είναι αλήθεια ότι μας «αιφνιδίασε» η κομματική κατανομή των υποψηφίων δημοτικών μας συμβούλων, έτσι όπως την περιγράψατε. Και μάλιστα και με… ποσοστά. Όχι τίποτε άλλο, αλλά είχαμε την εντύπωση ότι τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» ανήκαν στο παρελθόν. Δυστυχώς, μας «βγάλατε από το όνειρο». Καλό όμως είναι να αξιολογείτε καλύτερα τους (καλοθελητές) συνεργάτες – πληροφοριοδότες σας, διότι σας εκθέτουν. Και είναι κρίμα για εσάς…

Με δεδομένο ότι αυτή η «επικοινωνιακή πρακτική» είναι ξένη προς εμάς, θεωρούμε ανώφελο να αντιπαρατεθούμε σε «αιχμές» του τύπου: υποψήφιοι από μία οικογένεια (λες και ο έγγαμος βίος λειτουργεί αποτρεπτικά στις κοινωνικές πρωτοβουλίες του… άλλου μισού), παρουσία μη μονίμων κατοίκων της Θάσου (την ώρα που εσείς ως «βέρος καβαλιώτης» μπορείτε να διαμορφώνεται ελεύθερα την κοινή γνώμη του νησιού με την εφημερίδας σας), ή να μπούμε στο πειρασμό να ερμηνεύσουμε «ποιητικώς» τον τίτλο της παράταξη μας. Έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθούμε. Γι αυτό, μία παράκληση και σύσταση μαζί: θα ήταν ευχής έργο, οι όποιες αναφορές στα πρόσωπα, να γίνονται με βάση το κύρος τους, την εντιμότητά τους, την ποιότητα των συμπεριφορών και των λόγων τους, τις αξίες τους και την συνέπεια τους στο «κοινό μας τόπο». Όλα τα άλλα, μόνο προς εντυπωσιασμό και για να είχαμε να λέμε…

Επί των «σοβαροτέρων»:

Επιμένετε (προφανώς θα έχετε τους «λόγους» σας), ότι η παράταξη μας είναι «γέννημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, αυτή την φορά, προσκομίζετε και «στοιχεία» (να εικάσουμε από τις… γνωστές πηγές;). Λέτε (αναρωτώμενος): ο συνδυασμός Ανθρώπων Έργα δεν είναι προϊόν διαβούλευσης που άρχισε στους κόλπους της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ; Σας απαντάμε ευθέως: ΟΧΙ κύριε Αποστολίδη! Και γιατί οι περισσότεροι από εμάς (κι αν θέλετε να σας προσκομίσουμε και… ποσοστα), αγνοούμε τις διαδικασίες του συγκεκριμένου κόμματος, και γιατί η πρωτοβουλία για την στήριξη του κυρίου Παπαφιλίππου εκπορεύτηκε και οργανώθηκε από ανθρώπους που το μόνο που εκπροσωπούν πολιτικά, είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Αρέσει ή δεν αρέσει αυτό σε κάποιους.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την παράταξή μας, οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με το περιεχόμενο του προγράμματός μας. Κάτι ανάλογο δηλαδή που συνέβη και με την ΔΗΜΑΡ. Εν προκειμένω, τα κόμματα έπονται των δικών μας (αμιγώς αυτοδιοικητικών) επιλογών. Δια τούτο και η πρόσκλησή μας ανοιχτή εσαεί…

Κι αν όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελέσουν το καλύτερο υλικό της εγχώριας παραπολιτικής (που αλήθεια είναι ότι ρέπουν πολλοί σε αυτή), οι «μπηχτές» σας περί «λούφας και παραλλαγής» στα (όντως φλέγοντα) ζητήματα των λατομείων και των ναυτιλιακών εταιριών, μας αδικεί κατάφωρα. Πόσο μάλλον όταν η κριτική σας «πατάει» πάνω σε ένα καθ’ όλα (συγχωρέστε μας) αφελές επιχείρημα: την παρουσία δηλαδή στην εκδήλωσή μας κάποιου (ποιού όμως;)… μαρμαρά – εφοπλιστή! Και (ω του θαύματος), αποκτά τέτοια διάσταση ο «συμβολισμός» αυτός, που σας οδηγεί και σε συμπεράσματα… τακιμιάς και ξεπουλήματος! Απλά, έλεος!

Για να σας καθησυχάσουμε όμως:

Πρώτον: αν προσέξατε, στην πρόσκλησή μας μιλούσαμε για την ανακοίνωση της Ιδρυτικής Διακήρυξης της παράταξής μας και όχι για το πρόγραμμά της. Είθισται, σε τέτοιου είδους κείμενα, οι αναφορές να είναι συμπυκνωμένες και να δίνουν μέσα από πολύ λιτές και περιεκτικές γραμμές το «πολιτικό στίγμα» του συνδυασμού. Αν εσείς «περιμένατε άλλα», ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε και να υπολογίσουμε. Πάντως, επειδή «πολύ αγωνία έπεσε» να σας προτρέψουμε να ξαναδιαβάσετε την αναφορά μας (και στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη) για το περιβάλλον.

Δεύτερον: στην εκδήλωση μας τονίστηκε ιδιαίτερα (και απορούμε πως διέφυγε από την εμπειρία σας κάτι τέτοιο), ότι το πρόγραμμά μας θα παρουσιαστεί τμηματικά και σε θεματικές ενότητες, μέσα από δημόσιες συνάξεις – συνελεύσεις. Με ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του νησιού και με ιδιαίτερες προσκλήσεις προς εκείνους που «εμπλέκονται» με το θέμα του προγράμματος που θα παρουσιάζουμε. Τότε θα έχετε και την (λαμπρή) ευκαιρία να ακούσετε τις θέσεις μας για τα λατομεία και τους… εφοπλιστές. Και σας προετοιμάζουμε από τώρα με το διαρκώς επίκαιρο του αειμνήστου Ηλία Ηλίου: θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα!

Τρίτον: για να σας απαλλάξουμε από τυχόν «αγωνίες και ανασφάλειες», σας λέμε ότι στην πορεία μας αυτή προς τις εκλογές, δεν θα αφήσουμε να μας ακολουθεί καμία σκιά. Και επειδή κύριε Αποστολίδη στον δημόσιο βίο μας έχουμε μάθει να πορευόμαστε χωρίς υπονοούμενα, χωρίς την οσμή της καμαρίλας και έξω από κάθε παρασκήνιο, να σας πούμε και το σοφόν: καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

Με τιμή.

Βασίλης Παπαφιλίππου.
Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s